5 tips: Forbliv positiv, mens du er jobsøgende
- Natasha
- 18. sep. 2017
- 3 min læsning

Når du starter med at lede efter nyt job, er du håbefuld og spændt på alle de nye muligheder, der ligger ude i fremtiden. Desværre sker der bare alt for ofte det, at utålmodighed og irritation overtager de positive tanker – og med god grund. Jobsøgning er ikke en hurtig proces. Tværtimod er det sjældent, at det strømmer ind med opkald og mails, efter du har søgt en række jobs.
”Vi må desværre beklage, at stillingen er blevet besat til anden side”. En sætning, der kan få enhver til tvivle på fremtiden - særligt hvis den ofte lander i indbakken – men her er, hvad du kan gøre for at kæmpe dig gennem jobsøgningsprocessen med endnu mere kraft samtidig med du beholder den gode energi.
1. Oprids en række jobsøgnings-mål
Find en række jobsøgnings-mål, som du føler, du med sikkerhed kan opnå i løbet af hver uge. Find ud af, hvor mange timer om ugen, du vil fokusere på jobsøgning og afsæt et vis antal timer til hvert job, du gerne vil søge. Derudover kunne du også have et mål om at bruge 10 timer hver uge på at networke, med det formål at få 1-3 nye arbejdsrelaterede bekendtskaber om ugen. Hvis du opstiller mål for dig selv og har nogle faste opgaver hver uge, vil du hurtigt blive mere fokuseret.
2. Forfald ikke til dovenskab
Bare fordi, du ikke har et job, betyder det ikke, at det er godt bare at tulle rundt derhjemme. Sørg for at få ting til at ske! Når du står op om morgenen, så sørg for gøre dig klar til en ny dag, ligesom du ville, hvis du skulle på arbejde. Start så dagen med at tjekke e-mail og få sendt jobansøgninger afsted og brug så eftermiddagen på networking og research på nye jobmuligheder. Når du holder dig til rutiner og nogenlunde skemalagte dage, så arbejder du mere effektivt og så er chancen for at forfalde til negative tanker mindre.
3. Networking
Job-networking kan både hjælpe dig med at finde dit næste job og hjælpe dig med at forblive positiv. Når du taler med andre inden for din branche - om gode råd og nye muligheder - kan det føles som om, du er tættere på, hvor du gerne vil være, fordi du har kontakt med ”insidere”. Ofte, kan du også blive klogere på, hvordan andre har taklet lige netop de udfordringer, du står overfor.
4. Meld dig ind i grupper
På både LinkedIn og Facebook findes der masser af grupper for jobsøgende. Du kan både melde dig ind i grupper der er branchespecifikke, eller grupper der henvender sig til specifikke landsdele eller byer. I disse grupper slår nye arbejdsgivere job op hver dag. Det smarte er, at du her ofte har mulighed for at skrive direkte til arbejdsgivers profil på sociale medier. Derudover kan du også poste noget om dig selv i gruppen, hvor du gør opmærksom på, hvad du kan, og hvilke kompetencer du har.
5. Lav noget ved siden af jobsøgningen
Når jobsøgningsprocessen trækker ud, så sørg for at lave noget, hvor du lærer noget nyt og vedligeholder dine kompetencer. Det kunne være frivilligt arbejde et par timer om ugen, et midlertidigt job eller måske et kursus, der kan give dig inspiration og hjælpe dig med at forblive positiv. Det giver dig også noget nyt til dit CV, så arbejdsgiver kan se, at du har brugt tid på at dygtiggøre dig, mens du har været uden job.
Det er hårdt arbejde at søge job, og det kan kræve lidt ekstra tålmodighed at finde drømmejobbet. Følg disse 5 råd, og de vil hjælpe med at holde dig i gang. Før du ved det, vil det rigtige jobtilbud komme din vej!
Comments